flight support

3 steps to fly

In ons Flight-support programma maken wij het mogelijk dat u als bedrijf of organisatie direct aan de slag kan met drones. Het maakt niet uit of u een bedrijf bent in zonnepanelen en u wilt 1 drone gebruiken of u bent een grote organisatie zoals een brandweerkorps of een waterschap en u wilt 10 drones inzetten dit is allemaal mogelijk via ons Flight Support programma.  

UFA "Unmanned Flight Agreement" 

Het hebben van een UFA van USC Nederland betekend dat u een drone leased en alles wat er bij komt kijken nemen wij verder uit handen, door de UFA hoeft u geen ROC houder te zijn om toch ROC vluchten uit te voeren of met een ROC toestel te vliegen. U vliegt met uw toestel wat u leased bij Skytools met uw eigen RPAL piloten volgens de afpraken welke in de UFA staan. Wij zorgen dat de piloten de benodigde papieren krijgen en altijd up to date zijn. Ook technisch bent u up to date en de equipment die u leased word na 24 maanden vervangen voor de nieuwste versie die u  nodig heeft om uw werkzaamheden goed en veilig uit te voeren. 

 

Stap 1

 

Het volgen van een Businessclass, hier word u als bedrijf geheel op de hoogte gebracht van de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van drones. Tevens krijgt u de mogelijkheden van een UFA duidelijk uitgelegd. Tijdens deze dag gaan we met u en uw collega's de werkzaamheden bespreken die u denkt met drones uit te gaan voeren aan de hand daarvan kijken we welke drone voor uw bedrijf het meest geschikt is. 

 

Stap 2

 

Na de Businessclass neemt u de beslissing of u het Flight-path wilt volgen en definitief drones wilt gaan inzetten in uw organisatie. Op dit moment krijgt u een UFA “Unmanned Flight Agreement” van USC Nederland. Na het tekenen van de UFA bent u direct operationeel met uw eigen type drones. U kunt nu direct uw opdrachten uitvoeren terwijl uw personeel in het opleidings proces zit. De opleidingen bestaan uit:

 

  • De RPAL opleiding voor uw piloten.
  • USC flight course.
  • UFA Training.
  • Flight training op uw eigen projecten.
  • LAPL medische keuring.

 

Stap 3

 

Als als stappen 1 en 2 volbracht zijn gaat de volledige Flight Agreement in werking waarna u zelf volledig operationeel bent. USC_Nederland zal uw bedrijf op de achtergrond verder begeleiden. U bent vanaf nu volledig operationeel en u kun uw vluchten zelfstandig uitvoeren.